Spataderen camoufleren

Als je last hebt van spataderen, kan je hierdoor erg onzeker worden. Voor jouw gevoel ziet iedereen eerst die dikke, kronkelige, kolossale ader en hebben ze daarna pas oog voor jou. Maar ís dat ook werkelijk zo? Wat voor de ene persoon een onoverkomelijk grote spatader is, is in de ogen van een ander wellicht een klein, onopvallend adertje. Vooral reticulaire spataderen vallen bij ‘buitenstaanders’ vrijwel niet op. Toch onzeker over je spatader? 

Spataderen camoufleren is een goede optie voor wie er (nog) niet aan toe is om zijn of haar spatader definitief te laten verwijderen, maar desondanks zelfverzekerder over straat zou gaan als de spatader in kwestie niet meer (zo) zichtbaar was. Er zijn verschillende manieren hoe je je spataderen kunt camoufleren.

Spataderen camoufleren door middel van een panty

Spataderen camoufleren pantyVoor mannen uiteraard geen optie, maar als vrouw kom je hier prima mee weg… Zelfs in de zomer Kies bij hogere temperaturen echter wel voor een dunne panty, bijvoorbeeld 8 of 15 denier. Kies je voor een panty met huidkleurige tint en een fijne structuur, dan is je panty nauwelijks zichtbaar, terwijl je eventuele spataderen goed gecamoufleerd worden. Er zijn ook speciale open-teen-panties te koop voor als je je zomerse pumps erbij wil dragen.

Is een panty écht te warm voor je, dan kan je besluiten om een hold-up/stay-up panty te dragen.

Spataderen camoufleren voor mannen

Als man kan je je natuurlijk niet in een panty vertonen. (Hoewel er in dat geval echt niemand meer oog zal hebben voor je spatader…) Gelukkig kan je als man zijnde een ander camouflagemiddel inzetten: de lange broek. Zeker als je kiest voor een ruimvallend exemplaar, is een lange broek in de zomer echt niet zoveel warmer dan een korte. Dit komt doordat stoffen die juist niet dicht op je huid liggen, verkoeling geven doordat ze je huid uit de zon houden.

Natuurlijk kies je niet voor synthetische stoffen, maar voor stoffen die verkoelend werken. Dit zijn bijvoorbeeld katoen, linnen of viscose. Polyester daarentegen voelt al snel warm en plakkerig.

Spataderen camoufleren met make-up

Menigeen heeft geprobeerd om spataderen te camoufleren met zelfbruinende creme. Dit is echter geen succes, omdat een dergelijke creme je hele been een tintje donkerder maakt, en dus óók je spatader! Wil je toch met make-up aan de slag, kies dan voor een dekkende foundation. Uiteraard waterproof, anders stap je het zwembad uit mét spatader en overal bruine spetters! Ook is het belangrijk dat je controleert of de foundation niet afgeeft op je kleding, want vlekken van foundation zijn soms erg moeilijk te verwijderen. Vóórdat je de foundation opbrengt, kan je je huid het beste insmeren met een hydraterende lotion. Hierdoor blijft de creme langer en mooier zitten. Vervolgens dep je de foundation op je huid met een vochtig sponsje, hou er hierbij rekening mee dat je naar de randen toe vervaagt.

Ook is de foundation natuurlijk geen langetermijnoplossing: als je echt gebukt gaat onder je spataderen en je iedere dag tijd en moeite investeert in het camoufleren ervan, is het misschien handiger om eens te kijken naar een definitievere manier om van je spataderen af te komen.

Deze informatie delen?

Spataderen camoufleren?

Kies dan voor een dekkende foundation, bekijk hier >

Spataderen camoufleren >

Geplaatst in: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *