Spataderen camoufleren

Als je last hebt van spataderen, kun je hierdoor erg onzeker worden. Voor jouw gevoel ziet iedereen eerst die dikke, kronkelige, kolossale ader en hebben ze daarna pas oog voor jou. Maar ís dat ook werkelijk zo? Wat voor de ene persoon een onoverkomelijk grote spatader is, is in de ogen van een ander wellicht een klein, onopvallend adertje. Vooral reticulaire spataderen vallen bij ‘buitenstaanders’ vrijwel niet op. Toch onzeker over je spatader? Dan kun je ervoor kiezen om ze te camoufleren. Hoe kun je dit het beste doen?

Spataderen camoufleren is een goede optie voor mensen die hun spatader nog niet definitief willen laten verwijderen, maar desondanks zelfverzekerder over straat zou gaan als de spatader in kwestie niet meer (zo) zichtbaar was. Er zijn verschillende manieren hoe je je spataderen kunt camoufleren.

Spataderen camoufleren door middel van een panty

Spataderen camoufleren pantyDit is voor mannen uiteraard geen optie, maar een vrouw kan kiezen voor een panty.. Zelfs in de zomer Kies bij hogere temperaturen echter wel voor een dunne panty, bijvoorbeeld 8 of 15 denier. Kies je voor een panty met huidkleurige tint en een fijne structuur, dan is je panty nauwelijks zichtbaar, terwijl je eventuele spataderen goed gecamoufleerd worden. Er zijn ook speciale open-teen-panties te koop voor als je je zomerse pumps wil dragen.

Is een panty écht te warm voor je, dan kun je besluiten om een hold-up/stay-up panty te dragen.

Spataderen camoufleren voor mannen

Voor mannen zijn panties doorgaans geen opties. Gelukkig kan je ook een ander camouflagemiddel inzetten: de lange broek. Zeker als je kiest voor een ruimvallend exemplaar, is een lange broek in de zomer echt niet zoveel warmer dan een korte. Dit komt omdat stoffen die juist niet dicht op je huid liggen verkoeling geven.

Natuurlijk kies je niet voor synthetische stoffen, maar voor stoffen die verkoelend werken. Dit zijn bijvoorbeeld katoen, linnen of viscose. Polyester daarentegen voelt al snel warm en plakkerig.

Spataderen camoufleren met make-up

Veel mensen hebben geprobeerd om spataderen te camoufleren met zelfbruinende creme. Dit is echter geen succes, omdat een dergelijke creme je hele been een tintje donkerder maakt, en dus óók je spatader! Wil je toch met make-up aan de slag, kies dan voor een dekkende foundation (aff.). Let er wel op dat wanneer je gaat zwemmen, de foundation mogelijk uitloopt en er overal bruine vlekken komen te zitten. Ook is het belangrijk dat je controleert of de foundation niet afgeeft op je kleding. De foundation kan namelijk soms moeilijk te verwijderen zijn uit kleding. Vóórdat je de foundation opbrengt, kan je je huid het beste insmeren met een hydraterende lotion. Hierdoor blijft de creme langer en mooier zitten. Vervolgens dep je de foundation op je huid met een vochtig sponsje, hou er hierbij rekening mee dat je naar de randen toe vervaagt.

Ook is de foundation natuurlijk geen langetermijnoplossing: als je echt gebukt gaat onder je spataderen en je iedere dag tijd en moeite investeert in het camoufleren ervan, is het misschien handiger om eens te kijken naar een definitievere manier om van je spataderen af te komen.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Verzorging Spataderen

Spataderen behandelen middels cosmetische verzorging, bekijk aanbod > (aff.) Spataderen camoufleren? Kies dan voor een dekkende foundation, kijk hier > (aff.)

Spataderen verzorgen >

Geplaatst in: Blog