Spataderen verwijderen met de Clarivein-methode

Heb je last van spataderen? Dan ben je niet de enige. Met het verstrijken van de jaren krijgen steeds meer mensen last van kronkelige, zichtbare aderen in hun been, soms met forse uitstulpingen. Wie pech heeft en erfelijk belast is, is extra gevoelig voor het krijgen van spataderen. Ook zwangere vrouwen krijgen vaak met spataderen te maken. Wil je deze spataderen laten verwijderen? Dan zijn er verschillende behandelmethodes. Zo is er de mogelijkheid om de spataderen te verwijderen met de Clarivein-methode. Hoe werkt dit?

SpatadersSpataders

Niet iedereen die last heeft van spataderen, kampt met klachten. Zelfs behoorlijke spataderen leveren soms geen enkele hinder op, behalve dat ze niet zo fraai zijn om te zien. Helaas kunnen mensen ook behoorlijk last krijgen van hun spataderen: zij worden geconfronteerd met vermoeide of zelfs pijnlijke benen, oedeemvorming en in het ergste geval een open been.

Gelukkig valt er aan spataderen veel te doen. Je kunt ze op diverse manieren laten behandelen, zoals door middel van de traditionele Muller-behandeling of het strippen. Aanpak door laser is een moderner techniek, die in veel klinieken en ziekenhuizen wordt toegepast. Ook de Clarivein-methode is relatief nieuw op de markt.

Spataderen verwijderen met endoveneuze technieken

Steeds vaker worden spataderen aangepakt door middel van endoveneuze technieken. Bij deze technieken vindt de behandeling in de ader zelf plaats en ze zijn gebaseerd op warmte. De populaire EVLA-behandeling is zo’n techniek. Hierbij is echter wel verdoving nodig, vaak in de vorm van meerdere kleine prikjes. Juist deze prikjes kunnen venijnig zijn, een van de redenen waarom mensen opzien tegen de behandeling en toch liever kiezen voor een andere techniek.

De ClariVein-methode

Bij de ClariVein-methode wordt de spatader ook endoveneus aangepakt. Het verschil met andere endoveneuze technieken, is dat er bij de ClariVein-methode geen gebruik wordt gemaakt van hitte. Er is hierdoor veel minder verdoving nodig. In plaats van hitte, wordt er een dunne draad aangebracht in de spatader. Aan het uiteinde van deze draad zit een klein metalen balletje. De behandelaar sluit de draad aan op een elektrisch handvat en laat het balletje ronddraaien. Hierdoor wordt de ader aan de binnenkant beschadigd. Deze beschadiging zorgt ervoor dat er littekenweefsel ontstaat. Dankzij dit littekenweefsel kleven de wanden van de spatader aan elkaar. Hierdoor slibt de spatader dicht. Om dit proces te versnellen, wordt er ook nog eens een irriterende vloeistof in de ader gespoten.

Als de spatader eenmaal is dichtgeslibt, stroomt er geen bloed meer door en sterft de ader als het ware af. Spataderen verwijderen met de Clarivein-methode duurt ongeveer 20 minuten.

Na de behandeling

Is de behandeling met de ClariVein-methode eenmaal achter de rug? Dan is het belangrijk dat je je normale bezigheden zo snel mogelijk weer oppakt. Je hoeft dus ook niet stil te blijven zitten, maar wordt in plaats daarvan aangeraden om zo snel mogelijk weer te gaan lopen. Wel zal je gedurende twee weken overdag een steunkous moeten dragen. Bouw het wandelen dus lekker op en kom vooral in beweging.

Een van de redenen dat de ClariVein-methode zo populair is, is omdat de patiënt zowel gedurende als na de behandeling in de regel vrijwel geen pijn ervaart. Wel is de ClariVein-methode alleen geschikt voor spataderen met een diameter tot maximaal 11 mm. Bij grotere spataderen is een andere behandelmethode meer geschikt.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Verzorging Spataderen

Spataderen behandelen middels cosmetische verzorging, bekijk aanbod > (aff.) Spataderen camoufleren? Kies dan voor een dekkende foundation, kijk hier > (aff.)

Spataderen verzorgen >

Geplaatst in: Blog