Spataderen voorkomen

Is het mogelijk om spataders te voorkomen? Jazeker! Er zijn verschillende tips die je kunt aanhouden om spataderen te voorkomen. Wel is het belangrijk om te realiseren dat het geen garantie is dat je geen spataders krijgt. Want het is altijd mogelijk dat er andere factoren zijn die meespelen, zoals erfelijkheid, een zwangerschap of beschadigde bloedvaten. Wil jij weten hoe je spataders kunt voorkomen? Lees dan snel verder.

Spataderen voorkomen door je aders in conditie te houden

Wil je spataderen voorkomen? Dan moet je zorgen dat je je aderen in goede conditie houdt. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk? De basis van een goede conditie kent twee belangrijke factoren: gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging. Dat laatste wil echter niet zeggen dat je je minimaal twee keer per week moet afbeulen op de sportschool. Sterker nog, sommige sporten kunnen juist het risico op spataderen vergroten, doordat ze de bloedsomloop hinderen. Ben je gevoelig voor het ontwikkelen van spataderen, probeer dan om paardrijden, gewichtheffen en worstelen te vermijden. Ook roeien is slecht voor de ontwikkeling van spataderen.

Spataders voorkomen door te zwemmenWil je graag lekker actief zijn en tegelijkertijd voorkomen dat je spataderen krijgt? Kies dan voor sporten die je kuitspieren aan het werk zet. Hardwerkende kuitspieren vervullen een belangrijke pompfunctie en stuwen het bloed in de aderen vooruit, zodat het bloed gemakkelijker terug kan vloeien naar het hart. Sporten waarmee je je kuitspieren aan het werk houdt, zijn zwemmen, dansen, balsporten, langlaufen en fietsen. Ook hardlopen of regelmatig lekker wandelen kan behoorlijk helpen om spataderen te voorkomen.

Wanneer je een zittend beroep hebt, is het belangrijk om regelmatig even op te staan om in beweging te komen. Probeer ieder uur toch minstens even in beweging te zijn door een klein rondje te lopen. Probeer ook regelmatig van houding te wisselen.

Let goed op je voeding

A.Vogel Aesculaforce Tabletten

A.Vogel Aesculaforce Tabletten (aff.)

Heb je last van overgewicht, dan sleep je allerlei overtallige kilo’s met je mee. En op wie komt al die ballast terecht? Precies…

We schreven het al eerder, maar ook de voeding is belangrijk. Let goed op je voeding en voorkom overgewicht. Wanneer je te zwaar bent, komt de balast van je al gewicht op je benen en dit kan er juist voor zorgen dat je vaker spataders krijgt. Ook zorgt gezonde voeding ervoor dat je aders elastisch en gezond blijven. Het is dan ook erg belangrijk om genoeg groentes en vezels binnen te krijgen. Probeer daarnaast op te passen met alcohol, omdat dit juist voor spataders kan zorgen.

Er zijn ook diverse vitamine en supplementen (aff.) te verkrijgen. Zo heeft A. Vogel bijvoorbeeld een traditioneel kruidengeneesmiddel bij spataderen (aff.).

Niet roken

Roken is absoluut niet goed als je spataders wilt voorkomen. Door het roken komen je aders juist dicht te zitten en dit kan sneller zorgen voor spataders. Probeer dit dus echt te voorkomen. Roken is sowieso niet goed voor je, dus het is een eigenschap die je hoe dan ook beter kunt laten vallen.

Leefregels tegen spataderen

Wil je spataderen voorkomen? Vermijd dan het tillen van te zware lasten (ook je rug zal je in dat geval dankbaar zijn.) Verder is het belangrijk dat de kleding die je draagt je voldoende bewegingsruimte biedt. Dit betekent dat je beter geen kleding kan dragen die dusdanig strak is dat de bloedsomloop belemmerd wordt. Verder zijn schoenen met hoge hakken niet geschikt voor mensen die spataderen proberen te voorkomen. Je kunt beter kiezen voor een schoen met een lagere ha die je een goede ondersteuning biedt.

Tot slot is het verstandig om je benen met name in de avonduren zoveel mogelijk rust te gunnen; voel je dus niet al te schuldig als je met je beentjes op tafel voor de televisie ligt.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Verzorging Spataderen

Spataderen behandelen middels cosmetische verzorging, bekijk aanbod > (aff.) Spataderen camoufleren? Kies dan voor een dekkende foundation, kijk hier > (aff.)

Spataderen verzorgen >